18. máj 2024
Facebook
pondelok, 07 jún 2021 22:00

Grécko zatlačilo v otázke migrácie na Turecko a označilo ho za bezpečnú krajinu pre azylantov

Written by 
Rate this item
(0 votes)

7.6.2021 (Webnoviny.sk) - Grécko v pondelok označilo susedné Turecko za bezpečnú krajinu, v ktorej môže hľadať medzinárodnú ochranu väčšina migrantov prichádzajúcich z tureckého územia a usilujúcich sa o azyl v Grécku. Grécky rezort zahraničných vecí a ministerstvo pre migráciu uviedli, že sa to týka žiadateľov o azyl zo Sýrie, Afganistanu, Pakistanu, Bangladéša a Somálska.

Migranti nie sú v ohrození

Podľa Atén Turecko spĺňa všetky kritériá, aby posúdilo žiadosti o azyl zo strany obyvateľov zmienených krajín, keďže tam „nie sú v nijakom ohrození ... pre svoju rasu, náboženstvo, občianstvo, politické presvedčenie alebo príslušnosť k niektorej konkrétnej sociálnej skupine". Podľa gréckych predstaviteľov Atény od začiatku tohto roka požiadali Turecko, aby vzalo naspäť 1 453 migrantov, ale bez úspechu.

Rozhodnutie v súlade s právom

Avšak minister pre migráciu Notis Mitarachi označil pondelkové rozhodnutie za „dôležitý krok v riešení nelegálnej migrácie", ktorý podľa neho bude Turecko „nútiť" k zakročeniu proti ilegálnej migrácii a prevádzačským sieťam. Mitarachi dodal, že grécke rozhodnutie „je úplne v súlade s medzinárodným právom a rozširuje právny arzenál voči žiadostiam o azyl zo strany občanov ... Sýrie, Afganistanu, Pakistanu, Bangladéša a Somálska, ktorí objektívne nemajú dôvod nepovažovať Turecko za bezpečnú krajinu".

Viac k témam: azyl, migranti, utečenci
Zdroj: Webnoviny.sk - Grécko zatlačilo v otázke migrácie na Turecko a označilo ho za bezpečnú krajinu pre azylantov © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 52 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner